Dragi prijatelji, dragi cresani i gosti, zajedno smo I uspješno ostvarili još jednu realizaciju manifestacije Creski kaić!
Kroz zadnjih sedam dana grad Cres oživjeli su pomorska tradicija i baština. Održano je niz kulturnih, edukativnih, gastro i sportskih događanja petih po redu Dana creske pomorske baštine I tradicije. Zajednica Talijana Cres organizirala je turnire u briškuli i trešeti, kao i Otvoreno prvenstvo Cresa u Mori cantadi, predavanja te izložbu koja će biti otvorena do kraja lipnja.
Boćari su pokazali svoje vještine ispred pozornice na našoj Pišarjoli. Šahovski turnir se održao ispred creskog muzeja u organizaciji Šahovskog kluba Cres. Creski muzej nam je ispod lože predstavio djelić izložbe o tvornici ribe Plavica, koju možete pogledati do 30. srpnja, a na istom mjestu je Dječji vrtić Girice pokazao kako to najmlađi vide i doživljavaju Creski kaić kroz interaktivnu izložbu. Društvo naša djeca je održalo kreativnu radionicu, a na trgu smo se natjecali u spremanju brudeta u osam ekipa.Regata tradicijskih plovila na jedra okupila je 25 posada I uljepšala naš porat iz jedne jedinstvene perspektive.
Ovim albumom, večeras dijelimo dio atmosfere od subote, 3.lipnja na kojem smo se zabavljali uz legendarne Gustafe.
Čestitke pobjednicima i svim nagrađenima!
Zahvaljujemo pokroviteljima:
Gradu Cresu
Otočnoj razvojnoj agenciji
Lokalnoj akcijskoj grupi “Vela vrata”
Primorsko-goranskoj županiji
TZ Kvarnera
TZ Grada Cresa
Županijskoj lučkoj upravi Cres